Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, rozgrzewająca i niezwykle aromatyczna zupa z dodatkiem krewetek. Podana w kokosie nabiera dodatkowego tropikalnego aromatu i prezentuje się bardzo oryginalnie. Ja taką zupę przygotowałam jako sylwestrowy starter, gdyż świetnie pobudza apetyt i przygotowuje podniebienie do kolejnych kulinarnych doznań.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Do bulionu warzywnego przekładamy pokrojone warzywa oraz pokrojony w plasterki imbir. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Zupę miksujemy. Aby była idealnie gładka proponuję przetrzeć ją dodatkowo przez sito. Zupę ponownie przelewamy do garnka. Dodajemy krewetki i gotujemy 2-3 minuty, aż krewetki zmienią kolor z szarego na lekko różowy. Doprawiamy do smaku. Zupę przelewamy do kokosów. Posypujemy natką pietruszki lub kolendry. Lekko skrapiamy sokiem z cytryny. Zupę można oczywiście podać w tradycyjnych miskach wtedy proponuję ją posypać lekko uprażonymi płatkami kokosowymi.