Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, rozgrzewająca i niezwykle aromatyczna zupa z dodatkiem krewetek. Podana w kokosie nabiera dodatkowego tropikalnego aromatu i prezentuje się bardzo oryginalnie. Ja taką zupę przygotowałam jako sylwestrowy starter, gdyż świetnie pobudza apetyt i przygotowuje podniebienie do kolejnych kulinarnych doznań.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 885
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4513
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1130
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 505
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3762
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 885
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4513
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1130
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 505
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3762
Składniki
Do bulionu warzywnego przekładamy pokrojone warzywa oraz pokrojony w plasterki imbir. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Zupę miksujemy. Aby była idealnie gładka proponuję przetrzeć ją dodatkowo przez sito. Zupę ponownie przelewamy do garnka. Dodajemy krewetki i gotujemy 2-3 minuty, aż krewetki zmienią kolor z szarego na lekko różowy. Doprawiamy do smaku. Zupę przelewamy do kokosów. Posypujemy natką pietruszki lub kolendry. Lekko skrapiamy sokiem z cytryny. Zupę można oczywiście podać w tradycyjnych miskach wtedy proponuję ją posypać lekko uprażonymi płatkami kokosowymi.