Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, rozgrzewająca i niezwykle aromatyczna zupa z dodatkiem krewetek. Podana w kokosie nabiera dodatkowego tropikalnego aromatu i prezentuje się bardzo oryginalnie. Ja taką zupę przygotowałam jako sylwestrowy starter, gdyż świetnie pobudza apetyt i przygotowuje podniebienie do kolejnych kulinarnych doznań.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5849
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8965
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8211
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5622
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5849
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8965
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8211
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5622
Składniki
Do bulionu warzywnego przekładamy pokrojone warzywa oraz pokrojony w plasterki imbir. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Zupę miksujemy. Aby była idealnie gładka proponuję przetrzeć ją dodatkowo przez sito. Zupę ponownie przelewamy do garnka. Dodajemy krewetki i gotujemy 2-3 minuty, aż krewetki zmienią kolor z szarego na lekko różowy. Doprawiamy do smaku. Zupę przelewamy do kokosów. Posypujemy natką pietruszki lub kolendry. Lekko skrapiamy sokiem z cytryny. Zupę można oczywiście podać w tradycyjnych miskach wtedy proponuję ją posypać lekko uprażonymi płatkami kokosowymi.