Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa zupa warzywna z piekarnika stała się ostatnio bardzo popularna w Nowym Jorku. Przysmak nie tylko dla wegetarian, ale i wegan, a jednocześnie zdrowa i pożywna zupa, która występuje w tylu wersjach, ile warzyw mamy do dyspozycji. Mój przepis to najprostsza zupa, która pierwotnie miała być surówką z marchewki i jabłka, ale ostatecznie trafiła do piekarnika i stała się naszą ulubioną zupą na jesienne wieczory.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6948
Polecam.
Odsłon: 107
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5246
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2349
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6948
Polecam.
Odsłon: 107
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5246
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2349
Składniki
Obrac marchewki, czosnek i cebule, jablko pokroic na kilka wiekszych kawalków, cebule przekroic na pól a zabki czosnku lekko zmazdzyc nozem.
Foremke wylozyc papierem do pieczenia, ulozyc na nim warzywa, skropic je oliwa z oliwek i doprawic sola i pieprzem, ewentualnie innymi ulubionymi przyprawami w zaleznosci od tego, jakich warzyw uzyjemy. Piec w temp 200° C ok 20 minut, nastepnie przewrócic wieksze kawalki na druga strone i piec dalsze 10 minut do momentu, az warzywa beda miekkie i lekko skarmelizowane.
Upieczone warzywa wsypac do miksera, dodac goracego bulionu i wszystko zblendowac do uzyskania kremowego plynu. Wielbiciele orientalnej kuchni moga zamiast bulionu dodac sok pomaranczowy, imbir, curry i przyprawy typowe dla orientalnej kuchni.