Do góry

Zupy Przepis na:

Kremowa zupa z batatów

Kremowa zupa z batatów

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1005

Dodano:

Odsłon: 601

Zupa krem z dodatkiem batatów zdecydowanie przypadnie do gustu dzieciom.

Składniki

  • 2 skrzydełka z kurczaka
  • 1 litr wody
  • sól do smaku
  • 4 łyżki startej na dużych oczkach włoszczyzny
  • 400 g batatów
  • 100 g kremowego serka topionego
  • natka pietruszki do podania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kremowa zupa z batatów

Przygotowanie

  1. Skrzydełka i startą na dużych oczkach włoszczyznę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i lekko solimy.

    Całość zagotowujemy na wolnym ogniu zbierając szumowiny z powierzchni.

    Gotujemy ok. 15 minut, a następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę bataty.

    Gdy bataty będą miękkie, zdejmujemy garnek z ognia, usuwamy z zupy skrzydełka i dodajemy serek topiony. Mieszamy do rozpuszczenia, a następnie blendujemy całość na gładko.

    Podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń