Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z dodatkiem batatów zdecydowanie przypadnie do gustu dzieciom.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Skrzydełka i startą na dużych oczkach włoszczyznę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i lekko solimy. Całość zagotowujemy na wolnym ogniu zbierając szumowiny z powierzchni. Gotujemy ok. 15 minut, a następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę bataty. Gdy bataty będą miękkie, zdejmujemy garnek z ognia, usuwamy z zupy skrzydełka i dodajemy serek topiony. Mieszamy do rozpuszczenia, a następnie blendujemy całość na gładko. Podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki.