Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z dodatkiem batatów zdecydowanie przypadnie do gustu dzieciom.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Skrzydełka i startą na dużych oczkach włoszczyznę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i lekko solimy. Całość zagotowujemy na wolnym ogniu zbierając szumowiny z powierzchni. Gotujemy ok. 15 minut, a następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę bataty. Gdy bataty będą miękkie, zdejmujemy garnek z ognia, usuwamy z zupy skrzydełka i dodajemy serek topiony. Mieszamy do rozpuszczenia, a następnie blendujemy całość na gładko. Podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki.