Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak brukwi, połączony z czarnym czosnkiem. Szybko, smacznie i treściwie <3
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1074
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4859
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3396
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1074
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4859
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3396
Składniki
Brukiew obieramy na tarce o dużych oczkach, zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy 15 min na dużym ogniu. Lekko schładzamy, blendujemy na gładko. Ponownie podgrzewamy, dodajemy startą na dużych oczkach, marchew oraz pokrojony w kostkę czosnek. Całość gotujemy 10 min, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem i posiekaną natką pietruszki.