Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pochodzące z Ameryki Południowej orzechy nerkowca to bogate źródło magnezu i potasu. Oprócz właściwości zdrowotnych orzechy te są bardzo smaczne. Dlatego słodycz cashew połączyłam z cukinią. Po ugotowaniu powstała delikatna i kremowa zupa. Przyprawiłam ją tylko delikatnie solą morską, by zachować jej subtelny i aksamitny smak. Całość idealnie uzupełni szczypiorek i uprażone nerkowce.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6344
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 211
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6344
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 211
Składniki
Do garnka wkładamy obrany ząbek czosnku, pokrojoną w kawałki cukinię, masło i uprażone nerkowce. Zalewamy wodą. Woda powinna zakrywać tylko warzywa i orzechy. Gotujemy 20-30 minut. Zupę miksujemy. Doprawiamy solą. Podajemy posypaną szczypiorkiem i uprażonymi nerkowcami.