Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pochodzące z Ameryki Południowej orzechy nerkowca to bogate źródło magnezu i potasu. Oprócz właściwości zdrowotnych orzechy te są bardzo smaczne. Dlatego słodycz cashew połączyłam z cukinią. Po ugotowaniu powstała delikatna i kremowa zupa. Przyprawiłam ją tylko delikatnie solą morską, by zachować jej subtelny i aksamitny smak. Całość idealnie uzupełni szczypiorek i uprażone nerkowce.
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek...
Odsłon: 35
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 141
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 92
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek...
Odsłon: 35
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 141
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 92
Składniki
Do garnka wkładamy obrany ząbek czosnku, pokrojoną w kawałki cukinię, masło i uprażone nerkowce. Zalewamy wodą. Woda powinna zakrywać tylko warzywa i orzechy. Gotujemy 20-30 minut. Zupę miksujemy. Doprawiamy solą. Podajemy posypaną szczypiorkiem i uprażonymi nerkowcami.