Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pochodzące z Ameryki Południowej orzechy nerkowca to bogate źródło magnezu i potasu. Oprócz właściwości zdrowotnych orzechy te są bardzo smaczne. Dlatego słodycz cashew połączyłam z cukinią. Po ugotowaniu powstała delikatna i kremowa zupa. Przyprawiłam ją tylko delikatnie solą morską, by zachować jej subtelny i aksamitny smak. Całość idealnie uzupełni szczypiorek i uprażone nerkowce.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5816
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5816
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Do garnka wkładamy obrany ząbek czosnku, pokrojoną w kawałki cukinię, masło i uprażone nerkowce. Zalewamy wodą. Woda powinna zakrywać tylko warzywa i orzechy. Gotujemy 20-30 minut. Zupę miksujemy. Doprawiamy solą. Podajemy posypaną szczypiorkiem i uprażonymi nerkowcami.