Do góry

Zupy Przepis na:

Kremowa zupa z cukinii z klopsikami

Kremowa zupa z cukinii z klopsikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Kremowa zupa z cukinii z klopsikami"

Składniki

  • 1 kg cukinii
  • 1 duża cebula
  • 2 ziemniaki
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 40 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 1 mały serek topiony śmietankowy
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz świeżo mielony
  • zioła prowansalskie
  • natka pietruszki
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso wymieszać z jajkiem i bułką, doprawić solą, pieprzem, ziołami, formować klopsiki, usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju.

  2. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Podsmażyć na łyżce oleju, dodać pokrojoną w kostkę cukinię. Zalać bulionem, ugotować do miękkości, doprawić przyprawami i serkiem.

  3. Ziemniaki obrać, ugotować osobno. Zupę zmiksować, podawać z klopsikami i ziemniakami, pokrojonymi w kostkę. Posypać natką.

  4. ok. 55 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń