Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z cukinii, ziemniaków i pora z dodatkiem ryżu. Lekki i tani sposób na obiad
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Cukinie pokroić w większą kostkę. Jeżeli macie duże, przerośnięte cukinie to czasem jest też potrzeba odebrania ze skórki i wydążenia. Por i cebulę pokroić w plasterki, czosnek posiekać. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać masło i oliwę, dodać por i cebulę, smażyć 5 minut mieszając. Dodać czosnek, smażyć minutę, dodać pozostałe warzywa ( cukinię i ziemniaki), smażyć 10 minut mieszając, zalać wodą ( wody powinno być ok 2 cm ponad warzywa), gotować aż ziemniaki i cukinia zmięknie. W międzyczasie ugotować ryż (krócej o 2 minuty niż w instrukcji). Zupę zmiksować, dodać śmietanę, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i cytryną. Dodać ugotowany ryż, wymieszać.