Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z cukinii, ziemniaków i pora z dodatkiem ryżu. Lekki i tani sposób na obiad
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 209
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 239
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9294
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 209
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 239
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9294
Składniki
Cukinie pokroić w większą kostkę. Jeżeli macie duże, przerośnięte cukinie to czasem jest też potrzeba odebrania ze skórki i wydążenia. Por i cebulę pokroić w plasterki, czosnek posiekać. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać masło i oliwę, dodać por i cebulę, smażyć 5 minut mieszając. Dodać czosnek, smażyć minutę, dodać pozostałe warzywa ( cukinię i ziemniaki), smażyć 10 minut mieszając, zalać wodą ( wody powinno być ok 2 cm ponad warzywa), gotować aż ziemniaki i cukinia zmięknie. W międzyczasie ugotować ryż (krócej o 2 minuty niż w instrukcji). Zupę zmiksować, dodać śmietanę, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i cytryną. Dodać ugotowany ryż, wymieszać.