Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z cukinii, ziemniaków i pora z dodatkiem ryżu. Lekki i tani sposób na obiad
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 803
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 114
Jeśli szukasz dania, które łączy w sobie aromatyczne przyprawy, delikatne mię...
Odsłon: 73
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 72
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 803
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 114
Jeśli szukasz dania, które łączy w sobie aromatyczne przyprawy, delikatne mię...
Odsłon: 73
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 72
Składniki
Cukinie pokroić w większą kostkę. Jeżeli macie duże, przerośnięte cukinie to czasem jest też potrzeba odebrania ze skórki i wydążenia. Por i cebulę pokroić w plasterki, czosnek posiekać. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać masło i oliwę, dodać por i cebulę, smażyć 5 minut mieszając. Dodać czosnek, smażyć minutę, dodać pozostałe warzywa ( cukinię i ziemniaki), smażyć 10 minut mieszając, zalać wodą ( wody powinno być ok 2 cm ponad warzywa), gotować aż ziemniaki i cukinia zmięknie. W międzyczasie ugotować ryż (krócej o 2 minuty niż w instrukcji). Zupę zmiksować, dodać śmietanę, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i cytryną. Dodać ugotowany ryż, wymieszać.