Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3899
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3852
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 419
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3899
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3852
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 419
Składniki
Szalotki obierz, grubo posiekaj. Wrzuć na rozgrzane w rondelku masło. Mieszając usmaż na szklisto. Dosyp groszek i mieszając podduś razem około 5 minut. Dolej gorący bulion.
Poczekaj, aż zupa zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 10-12 minut bez przykrycia.
Mozzarellę pokrój w kosteczkę. Kostki sera wrzuć do wrzącej zupy. Mieszając podgrzewaj, aż ser całkowicie się rozpuści. Następnie zupę zmiksuj blenderem na gładko. Przypraw do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Paluszki grissini ciasno owiń plasterkami szynki. Gotową zupę rozlej do miseczek lub kokilek. Każdą porcję udekoruj kleksem kwaśnej śmietany (lub jogurtu, zupa będzie mniej kaloryczna) oraz listkiem bazylii. Na każdej kokilce z zupą połóż paluch. Od razu podawaj.