Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 70
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10432
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1352
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 144
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 115
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 70
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10432
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1352
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 144
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 115
Składniki
Szalotki obierz, grubo posiekaj. Wrzuć na rozgrzane w rondelku masło. Mieszając usmaż na szklisto. Dosyp groszek i mieszając podduś razem około 5 minut. Dolej gorący bulion.
Poczekaj, aż zupa zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 10-12 minut bez przykrycia.
Mozzarellę pokrój w kosteczkę. Kostki sera wrzuć do wrzącej zupy. Mieszając podgrzewaj, aż ser całkowicie się rozpuści. Następnie zupę zmiksuj blenderem na gładko. Przypraw do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Paluszki grissini ciasno owiń plasterkami szynki. Gotową zupę rozlej do miseczek lub kokilek. Każdą porcję udekoruj kleksem kwaśnej śmietany (lub jogurtu, zupa będzie mniej kaloryczna) oraz listkiem bazylii. Na każdej kokilce z zupą połóż paluch. Od razu podawaj.