Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Szalotki obierz, grubo posiekaj. Wrzuć na rozgrzane w rondelku masło. Mieszając usmaż na szklisto. Dosyp groszek i mieszając podduś razem około 5 minut. Dolej gorący bulion.
Poczekaj, aż zupa zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 10-12 minut bez przykrycia.
Mozzarellę pokrój w kosteczkę. Kostki sera wrzuć do wrzącej zupy. Mieszając podgrzewaj, aż ser całkowicie się rozpuści. Następnie zupę zmiksuj blenderem na gładko. Przypraw do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Paluszki grissini ciasno owiń plasterkami szynki. Gotową zupę rozlej do miseczek lub kokilek. Każdą porcję udekoruj kleksem kwaśnej śmietany (lub jogurtu, zupa będzie mniej kaloryczna) oraz listkiem bazylii. Na każdej kokilce z zupą połóż paluch. Od razu podawaj.