Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu, sycąca zupa z piersią kurczaka i aromatycznym serem cheddar. Prosty przepis dla kulinarnych nowicjuszy!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93889
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2718
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3534
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1636
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2309
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93889
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2718
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3534
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1636
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2309
Składniki
Cebulę kroimy i szklimy na oliwie w wysokim garnku.
Do cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy i sprasowany czosnek. Smażymy jeszcze przez minutę.
Do garnka wlewamy bulion. Dodajemy kukurydzę, fasolę i piersi kurczaka. Gotujemy 25 minut.
Ugotowaną pierś kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do zupy wraz z startym cheddarem i serkiem śmietankowym. Zupę podgrzewamy aż ser się rozpuści. Smacznego!