Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca zupa. Idealna propozycja na jesienny obiad, ale nie tylko. Wszystkie smaki idealnie się ze sobą komponują i uzupełniają wzajemnie tworząc pyszne danie.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 152
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 152
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Umytą i oczyszczoną dynię kroimy na mniejsze kawałki. Skórę zostawiamy. Układamy w brytfance, na każdy kawałek kładziemy po łyżeczce oleju kokosowego i posypujemy czerwonym curry. Brytfankę przykrywamy filią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180-200 stopni ok. 45 minut do miękkości. Wyjmujemy dynię z piekarnika, dajemy do gorącej wody ( bulionu), dodajemy również mleko kokosowe i miksujemy blenderem na gładki krem, doprawiamy do smaku według uznania, a następnie zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. Pieczarki kroimy w ćwiartki, podsmażany. Paprykę kroimy w kostkę. Makaron ryżowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Do zupy dodajemy podduszone pieczarki, paprykę i makaron. Na talerzu posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!