Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna w smaku zupa. Mała odmiana dla tradycyjnej ziemniaczanej.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30894
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3625
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30894
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3625
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Składniki
Cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę, podsmażyć na smalcu, posolić, dodać pokrojoną rzodkiewkę, biały pieprz i gałkę muszkatołową. Po 10 minutach smażenia ziemniaki zalać wywarem warzywnym. Całość gotować, pod przykryciem, do miękkości ziemniaków. W trakcie dodać posiekany szczypior. Gdy ziemniaki będą miękkie, zupę należy odstawić do przestudzenia, następnie wszystko zmiksować i rozprowadzić śmietaną. Zagotować, doprawić do smaku. Zupę udekorować plasterkami rzodkiewki, ziarnami słonecznika... Smacznego.