Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna w smaku zupa. Mała odmiana dla tradycyjnej ziemniaczanej.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 682
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 92
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 682
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 92
Składniki
Cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę, podsmażyć na smalcu, posolić, dodać pokrojoną rzodkiewkę, biały pieprz i gałkę muszkatołową. Po 10 minutach smażenia ziemniaki zalać wywarem warzywnym. Całość gotować, pod przykryciem, do miękkości ziemniaków. W trakcie dodać posiekany szczypior. Gdy ziemniaki będą miękkie, zupę należy odstawić do przestudzenia, następnie wszystko zmiksować i rozprowadzić śmietaną. Zagotować, doprawić do smaku. Zupę udekorować plasterkami rzodkiewki, ziarnami słonecznika... Smacznego.