Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna w smaku zupa. Mała odmiana dla tradycyjnej ziemniaczanej.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 137
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 55
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 137
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 55
Składniki
Cebulę i ziemniaki pokroić w kostkę, podsmażyć na smalcu, posolić, dodać pokrojoną rzodkiewkę, biały pieprz i gałkę muszkatołową. Po 10 minutach smażenia ziemniaki zalać wywarem warzywnym. Całość gotować, pod przykryciem, do miękkości ziemniaków. W trakcie dodać posiekany szczypior. Gdy ziemniaki będą miękkie, zupę należy odstawić do przestudzenia, następnie wszystko zmiksować i rozprowadzić śmietaną. Zagotować, doprawić do smaku. Zupę udekorować plasterkami rzodkiewki, ziarnami słonecznika... Smacznego.