Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makarony to moja słabość, a to ich kolejna odsłona.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło, następnie wrzucamy pokrojone w kosteczkę pierś z kurczaka i smażymy. Dodajemy szpinak doprawiając czosnkiem, solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na koniec dodajemy pokruszony biały ser i całość mieszamy. Czekamy, aż farsz trochę przestygnie.
W tym czasie przygotowujemy sos: ok 1,5 szklanki wody rozpuszczamy pół kostki bulionowej i serek fromage. Mieszamy wszystko trzepaczką do uzyskania jednolitej konsystencji. Faszerujemy surowe rurki makaronu i układamy w posmarowanym oliwą lub masłem naczyniu żaroodpornym. Zalewamy cannelloni przygotowanym sosem, najlepiej całość posypać żółtym serem i zapiekać w piekarniku na 180 stopni ok 30 min. Makaron sam ugotuje się w sosie i będzie pysznie kremowy.