Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makarony to moja słabość, a to ich kolejna odsłona.
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11349
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 320
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 351
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 87
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 457
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11349
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 320
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 351
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 87
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 457
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło, następnie wrzucamy pokrojone w kosteczkę pierś z kurczaka i smażymy. Dodajemy szpinak doprawiając czosnkiem, solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na koniec dodajemy pokruszony biały ser i całość mieszamy. Czekamy, aż farsz trochę przestygnie.
W tym czasie przygotowujemy sos: ok 1,5 szklanki wody rozpuszczamy pół kostki bulionowej i serek fromage. Mieszamy wszystko trzepaczką do uzyskania jednolitej konsystencji. Faszerujemy surowe rurki makaronu i układamy w posmarowanym oliwą lub masłem naczyniu żaroodpornym. Zalewamy cannelloni przygotowanym sosem, najlepiej całość posypać żółtym serem i zapiekać w piekarniku na 180 stopni ok 30 min. Makaron sam ugotuje się w sosie i będzie pysznie kremowy.