Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makarony to moja słabość, a to ich kolejna odsłona.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 23
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 26
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 23
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 1955
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 23
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 26
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 23
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 1955
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło, następnie wrzucamy pokrojone w kosteczkę pierś z kurczaka i smażymy. Dodajemy szpinak doprawiając czosnkiem, solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na koniec dodajemy pokruszony biały ser i całość mieszamy. Czekamy, aż farsz trochę przestygnie.
W tym czasie przygotowujemy sos: ok 1,5 szklanki wody rozpuszczamy pół kostki bulionowej i serek fromage. Mieszamy wszystko trzepaczką do uzyskania jednolitej konsystencji. Faszerujemy surowe rurki makaronu i układamy w posmarowanym oliwą lub masłem naczyniu żaroodpornym. Zalewamy cannelloni przygotowanym sosem, najlepiej całość posypać żółtym serem i zapiekać w piekarniku na 180 stopni ok 30 min. Makaron sam ugotuje się w sosie i będzie pysznie kremowy.