Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy i gęsty chłodnik z buraczków to idealna propozycja na obiad lub kolację w upalne letnie dni. Taka zupa nie tylko orzeźwia, ale również jest pyszna i pożywna.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16130
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5116
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16130
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5116
Składniki
Obrane ze skórki buraki kroimy na kawałki, wrzucamy do blendera, wsypujemy posiekany koperek na koniec wlewamy maślankę. Całość miksujemy do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Chłodnik doprawiamy do smaku solą i pieprzem cytrynowym, jeszcze chwile miksujemy by dokładnie wymieszać z przyprawami. Podajemy skropiony oliwą, posypany koperkiem i kawałkami ugotowanych buraków.