Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy i gęsty chłodnik z buraczków to idealna propozycja na obiad lub kolację w upalne letnie dni. Taka zupa nie tylko orzeźwia, ale również jest pyszna i pożywna.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 810
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3114
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 810
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3114
Składniki
Obrane ze skórki buraki kroimy na kawałki, wrzucamy do blendera, wsypujemy posiekany koperek na koniec wlewamy maślankę. Całość miksujemy do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Chłodnik doprawiamy do smaku solą i pieprzem cytrynowym, jeszcze chwile miksujemy by dokładnie wymieszać z przyprawami. Podajemy skropiony oliwą, posypany koperkiem i kawałkami ugotowanych buraków.