Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy i gęsty chłodnik z buraczków to idealna propozycja na obiad lub kolację w upalne letnie dni. Taka zupa nie tylko orzeźwia, ale również jest pyszna i pożywna.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4509
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4509
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 62
Składniki
Obrane ze skórki buraki kroimy na kawałki, wrzucamy do blendera, wsypujemy posiekany koperek na koniec wlewamy maślankę. Całość miksujemy do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Chłodnik doprawiamy do smaku solą i pieprzem cytrynowym, jeszcze chwile miksujemy by dokładnie wymieszać z przyprawami. Podajemy skropiony oliwą, posypany koperkiem i kawałkami ugotowanych buraków.