Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykorzystałam mięso wołowe z rosołu a także sam rosół, który został z niedzieli :)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 262
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4976
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4846
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 262
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4976
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4846
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Składniki
Farsz: posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać do niej mięso, podsmażyć na silnym ogniu. Gdy się przyrumieni, zmniejszyć ogień i oprószyć curry, smażyć mieszając ok 5 min. Zdjąć z ognia, wbić jajka i energicznie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem a potem pozostawić do ostygnięcia. gdy farsz jest za rzadki, podgrzewać do chwili aż się odparuje.
Ciasto: na stolnicy przesiać mąkę, dodać szczyptę soli, pośrodku zrobić wgłębienie i wbić jajko, wlać olej i wodę. Zagnieść elastyczne i miękkie ciasto pierogowe, rozwałkować cienko. Pokroić na kwadraciki, nałożyć farsz i sklejać trójkątne pierożki. Gotować 10 min. w osolonej wodzie. Podawać w gorącym rosole. Smacznego