Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykorzystałam mięso wołowe z rosołu a także sam rosół, który został z niedzieli :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Farsz: posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać do niej mięso, podsmażyć na silnym ogniu. Gdy się przyrumieni, zmniejszyć ogień i oprószyć curry, smażyć mieszając ok 5 min. Zdjąć z ognia, wbić jajka i energicznie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem a potem pozostawić do ostygnięcia. gdy farsz jest za rzadki, podgrzewać do chwili aż się odparuje.
Ciasto: na stolnicy przesiać mąkę, dodać szczyptę soli, pośrodku zrobić wgłębienie i wbić jajko, wlać olej i wodę. Zagnieść elastyczne i miękkie ciasto pierogowe, rozwałkować cienko. Pokroić na kwadraciki, nałożyć farsz i sklejać trójkątne pierożki. Gotować 10 min. w osolonej wodzie. Podawać w gorącym rosole. Smacznego