Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to jedna z zup mojego dzieciństwa. Bardzo prosto się ją robi, nie jest droga, a za to bardzo zdrowa dzięki dodatkowi kaszy :)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Do garnka wrzuciłam duże udko kurczaka i kilka kości wieprzowych. Zalałam 3 litrami zimnej wody i nastawiłam na ogień. Kiedy woda się zagotowała, zszumowałam i dodałam starte: 3 marchewki, 2 pietruszki, pół selera oraz 2 posiekane cebule, 5 kulek ziela angielskiego i 3 liście laurowe. Gotowałam godzinę. Po tym czasie dodałam 10 czubatych łyżek kaszy jęczmiennej, 5 ziemniaków pokrojonych w kosteczkę i posiekany duży pęczek natki pietruszki i koperku. Pamiętajcie, że krupnik lubi dużo zieleniny. Osoliłam do smaku i gotowałam 20 minut. Gotowe.