Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to jedna z zup mojego dzieciństwa. Bardzo prosto się ją robi, nie jest droga, a za to bardzo zdrowa dzięki dodatkowi kaszy :)
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 340
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9646
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6057
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 340
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9646
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6057
Składniki
Do garnka wrzuciłam duże udko kurczaka i kilka kości wieprzowych. Zalałam 3 litrami zimnej wody i nastawiłam na ogień. Kiedy woda się zagotowała, zszumowałam i dodałam starte: 3 marchewki, 2 pietruszki, pół selera oraz 2 posiekane cebule, 5 kulek ziela angielskiego i 3 liście laurowe. Gotowałam godzinę. Po tym czasie dodałam 10 czubatych łyżek kaszy jęczmiennej, 5 ziemniaków pokrojonych w kosteczkę i posiekany duży pęczek natki pietruszki i koperku. Pamiętajcie, że krupnik lubi dużo zieleniny. Osoliłam do smaku i gotowałam 20 minut. Gotowe.