Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak tam przed weekendem jak się czujecie? u mnie pogoda bardzo zmienna raz słońce a raz śnieg pada i nastrój z tego powodu mi nie odpowiada. Ale o gotowaniu nie zapominam i bardzo chętnie to robię uwielbiam gotować, piec i spędzać czas w kuchni to moje hobby, choć powinnam cieszyć się szyciem bo to mój zawód ale jakoś bardziej wolę gotowanie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2247
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1351
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2247
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1351
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody, dodać umyte porcje z kurczaka lub kto jakie chce mięso oraz marchew pokrojona dowolnie, gotować do miękkości mięsa i marchwi. Jak już mięso jest prawie miękkie dodać pokrojonego pora, ziela angielskie, liść laurowy i doprawić ulubioną przyprawą z dodatkiem soli, chwilę jeszcze pogotować aż mięso będzie całkowicie miękkie.
Gdy już wywar się podgotował dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz od razu kaszę jęczmienną, gotować na średnim ogniu do miękkości ziemniaków i kaszy.
Jak już ziemniaki z kaszą są miękkie drobno wkroić natkę pietruszki doprawić przyprawą z solą według swego smaku i zagotować. Można pominąć natkę pietruszki ja nie wyobrażam sobie zupy bez dodania dużej ilości zieleniny, ale nie każdy lubi.
Zupę podałam z wcześniej pokrojoną i nasoloną cebulę, to pamięć z mojego dzieciństwa zawsze tak właśnie jedliśmy krupnik. Brało się do buzi nasolona cebulę i zagryzało się ją właśnie z krupnikiem. Cebulę również można pominąć bo nie każdy lubi takie właśnie połączenie my uwielbiamy.