Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak tam przed weekendem jak się czujecie? u mnie pogoda bardzo zmienna raz słońce a raz śnieg pada i nastrój z tego powodu mi nie odpowiada. Ale o gotowaniu nie zapominam i bardzo chętnie to robię uwielbiam gotować, piec i spędzać czas w kuchni to moje hobby, choć powinnam cieszyć się szyciem bo to mój zawód ale jakoś bardziej wolę gotowanie.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30923
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4478
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30923
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4478
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody, dodać umyte porcje z kurczaka lub kto jakie chce mięso oraz marchew pokrojona dowolnie, gotować do miękkości mięsa i marchwi. Jak już mięso jest prawie miękkie dodać pokrojonego pora, ziela angielskie, liść laurowy i doprawić ulubioną przyprawą z dodatkiem soli, chwilę jeszcze pogotować aż mięso będzie całkowicie miękkie.
Gdy już wywar się podgotował dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz od razu kaszę jęczmienną, gotować na średnim ogniu do miękkości ziemniaków i kaszy.
Jak już ziemniaki z kaszą są miękkie drobno wkroić natkę pietruszki doprawić przyprawą z solą według swego smaku i zagotować. Można pominąć natkę pietruszki ja nie wyobrażam sobie zupy bez dodania dużej ilości zieleniny, ale nie każdy lubi.
Zupę podałam z wcześniej pokrojoną i nasoloną cebulę, to pamięć z mojego dzieciństwa zawsze tak właśnie jedliśmy krupnik. Brało się do buzi nasolona cebulę i zagryzało się ją właśnie z krupnikiem. Cebulę również można pominąć bo nie każdy lubi takie właśnie połączenie my uwielbiamy.