Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprościej i najlepiej - krupnik na udkach kurczaka
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 51
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 76
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1402
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 51
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 76
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1402
Składniki
Kurczaka zalać wodą, zagotować krótko aż pojawią się szumowiny, wylać wodę, przepłukać garnek i kurczaka. Marchewką pokroić w kostkę, pora w plasterki, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce.
W garnku rozgrzać trochę oleju (albo mieszankę oleju i masła), dodać warzywa i smażyć ok 10 minut mieszając, dodać ziele i liść laurowy oraz kurczaka, zalać 2 litrami wody, posolić i zagotować. Gotować 40 minut, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki orz kaszę. Gotować kolejne 15-20 minut aż kasza i ziemniaki się ugotują.
Kurczaka wyjąć, zdjąć mięso z kości i przełożyć z powrotem do zupy, Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać natkę pietruszki