Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 316 Ocena: 3677
Dodano: 21.01.2021
Odsłon: 2509
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Kurczaka zalać wodą, zagotować krótko aż pojawią się szumowiny, wylać wodę, przepłukać garnek i kurczaka.
Marchewką pokroić w kostkę, pora w plasterki, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce.
W garnku rozgrzać trochę oleju (albo mieszankę oleju i masła), dodać warzywa i smażyć ok 10 minut mieszając, dodać ziele i liść laurowy oraz kurczaka, zalać 2 litrami wody, posolić i zagotować.
Gotować 40 minut, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki orz kaszę. Gotować kolejne 15-20 minut aż kasza i ziemniaki się ugotują.
Kurczaka wyjąć, zdjąć mięso z kości i przełożyć z powrotem do zupy, Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Dodać natkę pietruszki
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

mangiare 21 styczniaZgłoś do usunięcia
Wygląda bardzo pysznie!0 Kto głosował? | Odpowiedz