Do góry

Zupy Przepis na:

Krupnik

Krupnik

Autor:

Przepisów i artykułów: 75 Ocena: 207

Dodano:

Odsłon: 401

Ciepła zupa idealna na coraz chłodniejsze dni. Szybka i prosta w przygotowaniu.

Składniki

  • Marchew (3 duże sztuki)
  • Por (1 sztuka)
  • Seler (duży kawałek)
  • Pietruszka (2 sztuki)
  • Cebula
  • Czosnek (2 ząbki)
  • Ziemniaki (4-5 sztuk)
  • Kasa jaglana (2/3 szklanki)
  • Przyprawy (sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, sos sojowy)
  • Mięso na wywar
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krupnik

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy mięso oraz przyprawy. Gotujemy, a w międzyczasie przygotowujemy warzywa.

  2. Marchew i pora kroimy w cienkie plasterki. Pietruszkę i seler trzemy na tarce z grubymi oczkami. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek siekamy. Warzywa dodajemy do wywaru i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.

  3. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy razem z kaszą. Gotujemy, aż wszystkie składniki będą miękkie.

  4. Sprawdzamy czy zupa wymaga odprawienia i podajemy ze świeżym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń