Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepła zupa idealna na coraz chłodniejsze dni. Szybka i prosta w przygotowaniu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414249
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2265
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414249
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2265
Składniki
Do garnka wlewamy wodę i dodajemy mięso oraz przyprawy. Gotujemy, a w międzyczasie przygotowujemy warzywa.
Marchew i pora kroimy w cienkie plasterki. Pietruszkę i seler trzemy na tarce z grubymi oczkami. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek siekamy. Warzywa dodajemy do wywaru i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy razem z kaszą. Gotujemy, aż wszystkie składniki będą miękkie.
Sprawdzamy czy zupa wymaga odprawienia i podajemy ze świeżym pieczywem.