Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepła zupa idealna na coraz chłodniejsze dni. Szybka i prosta w przygotowaniu.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Do garnka wlewamy wodę i dodajemy mięso oraz przyprawy. Gotujemy, a w międzyczasie przygotowujemy warzywa.
Marchew i pora kroimy w cienkie plasterki. Pietruszkę i seler trzemy na tarce z grubymi oczkami. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek siekamy. Warzywa dodajemy do wywaru i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy razem z kaszą. Gotujemy, aż wszystkie składniki będą miękkie.
Sprawdzamy czy zupa wymaga odprawienia i podajemy ze świeżym pieczywem.