Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tradycyjny krupnik często u mnie gości.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2137
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17968
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1981
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2137
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17968
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1981
Składniki
Kaszę jęczmienną dokładnie myjemy w wodzie. Porcję rosołową i kaszę jęczmienną gotujemy w wodzie przez 20 minut. Następnie dodajemy pietruszkę, marchewkę oczyszczoną umytą i startą na dużej tarce oraz listek laurowy, ziele angielskie, przyprawę maggę do smaku oraz ziemniaki obrane umyte i pokrojone w średniej wielkości kostkę.Gotujemy do momentu aż wszystkie składniki będą miękkie. Na końcu przyprawiamy solą i pieprzem.