Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tradycyjny krupnik często u mnie gości.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Kaszę jęczmienną dokładnie myjemy w wodzie. Porcję rosołową i kaszę jęczmienną gotujemy w wodzie przez 20 minut. Następnie dodajemy pietruszkę, marchewkę oczyszczoną umytą i startą na dużej tarce oraz listek laurowy, ziele angielskie, przyprawę maggę do smaku oraz ziemniaki obrane umyte i pokrojone w średniej wielkości kostkę.Gotujemy do momentu aż wszystkie składniki będą miękkie. Na końcu przyprawiamy solą i pieprzem.