Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4891
Dodano: 08.02.2012
Odsłon: 10601
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Żeberka wkładamy do garnka, dodajemy obrane i pokrojone na mniejsze części warzywa, zalewamy zimną wodą. Dodajemy pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liście laurowe i grzybki. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień pod garnkiem i gotujemy wywar. Jedną cebulę obieramy i przekrawamy na pół, opiekamy na palniku i dorzucamy do wywaru.
Kiedy mięso i jarzyny będą już miękkie przecedzamy wywar, dodajemy kaszę i gotujemy przez ok. 30 minut. W tym czasie kroimy ugotowaną marchewkę w kosteczkę a z żeberek obieramy mięso i też rozdrabniamy. Dodajemy je do zupy pod koniec gotowania.
Zupę doprawiamy do smaku, posypujemy natka pietruszki i gotowe :) Osobno gotujemy ziemniaki, tłuczemy je, okraszamy cebulką zrumienioną na maśle i podajemy do krupniku na osobnym talerzu :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)