Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik jest jedną z tych zup, którą niemal wszyscy zajadaliśmy się w dzieciństwie. Ewa Wachowicz w 536. odcinku swojego programu "Ewa gotuje" postanowiła przygotować go w nieco odmienionej wersji. Zamiast tradycyjnie dodawanej kaszy jęczmiennej, postawiła na niezwykle zdrową - kaszę gryczaną. W zupie znalazła się spora porcja warzyw, oraz suszone grzyby, które sprawiają, że danie nabiera niepowtarzalnego aromatu.
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 508
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3508
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 57
To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go bły...
Odsłon: 48
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 508
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3508
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 57
To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go bły...
Odsłon: 48
Składniki
W garnku rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą dorzucić jarzyny starte na grubych oczkach. Podsmażyć. Pod koniec przecisnąć czosnek. Zalać wodą. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Dorzucić grzyby, przykryć i zagotować.
Wsypać kaszę. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować aż ziemniaki zmiękną.
Zakwasić sokiem z cytryny. Podawać z drobno posiekaną natką pietruszki.