Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik jest jedną z tych zup, którą niemal wszyscy zajadaliśmy się w dzieciństwie. Ewa Wachowicz w 536. odcinku swojego programu "Ewa gotuje" postanowiła przygotować go w nieco odmienionej wersji. Zamiast tradycyjnie dodawanej kaszy jęczmiennej, postawiła na niezwykle zdrową - kaszę gryczaną. W zupie znalazła się spora porcja warzyw, oraz suszone grzyby, które sprawiają, że danie nabiera niepowtarzalnego aromatu.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 189
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 213
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1307
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 189
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 213
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1307
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
W garnku rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą dorzucić jarzyny starte na grubych oczkach. Podsmażyć. Pod koniec przecisnąć czosnek. Zalać wodą. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Dorzucić grzyby, przykryć i zagotować.
Wsypać kaszę. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować aż ziemniaki zmiękną.
Zakwasić sokiem z cytryny. Podawać z drobno posiekaną natką pietruszki.