Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
po jesiennych porządkach w ogrodzie należy nam sie coś tak sycącego i aromatycznego
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Składniki
Suszone grzyby drobno pokruszyć i razem z cebulą ( kosteczka) podsmażyć na oleju. Kiedy bedą już przyzelone dodac marchew , pietruchę i seler ( w drobną )kosteczkę i smażyć jeszcze jakieś 5 min stale mieszając.
Do wywaru wrzucić przygotowany w pkt. 1 mix, dodać ziemniaki ( drobna kostka) i kaszę - dooprawić i gotować ok. 10-15 min. Zupę zaprawić śmietaną ( i ewentualnie mąką) rozbełtanymi z małą ilością wody - zagotować .
Uwaga - spożywać ze świadomością ilosci wchłanianych kalorii - ja osobiście nie mogę się oprzeć tej tradycynej zupie. Smacznego.