Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
po jesiennych porządkach w ogrodzie należy nam sie coś tak sycącego i aromatycznego
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11946
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 790
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 105
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2848
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11946
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 790
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 105
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2848
Składniki
Suszone grzyby drobno pokruszyć i razem z cebulą ( kosteczka) podsmażyć na oleju. Kiedy bedą już przyzelone dodac marchew , pietruchę i seler ( w drobną )kosteczkę i smażyć jeszcze jakieś 5 min stale mieszając.
Do wywaru wrzucić przygotowany w pkt. 1 mix, dodać ziemniaki ( drobna kostka) i kaszę - dooprawić i gotować ok. 10-15 min. Zupę zaprawić śmietaną ( i ewentualnie mąką) rozbełtanymi z małą ilością wody - zagotować .
Uwaga - spożywać ze świadomością ilosci wchłanianych kalorii - ja osobiście nie mogę się oprzeć tej tradycynej zupie. Smacznego.