Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w przygotowaniu i smaczny. Polecam
garnek, sitko, łyżka,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11412
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1221
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11940
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2017
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11412
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1221
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11940
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2017
Składniki
Kaszę przepłukać zimną wodą. Następnie w garnku zagotować wodę i do gotującej wody wsypać przepłukaną kaszę , gotować na półtwardo, odsączyć na sitku. Ziemniaki obrać , opłukać i pokroić w kostkę. Wywar z golonki doprowadzić do zagotowania , dołożyć odsączoną kaszę oraz pokrojone ziemniaki. Gotować aż kasza i ziemniaki będą całkowicie miękkie. Na koniec do zupy dodać kilka gałązek posiekanego lubczyku. Smacznego
Krupnik gotowy do podania.