Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w przygotowaniu i smaczny. Polecam
garnek, sitko, łyżka,
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15094
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15094
Składniki
Kaszę przepłukać zimną wodą. Następnie w garnku zagotować wodę i do gotującej wody wsypać przepłukaną kaszę , gotować na półtwardo, odsączyć na sitku. Ziemniaki obrać , opłukać i pokroić w kostkę. Wywar z golonki doprowadzić do zagotowania , dołożyć odsączoną kaszę oraz pokrojone ziemniaki. Gotować aż kasza i ziemniaki będą całkowicie miękkie. Na koniec do zupy dodać kilka gałązek posiekanego lubczyku. Smacznego
Krupnik gotowy do podania.