Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w przygotowaniu i smaczny. Polecam
garnek, sitko, łyżka,
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 829
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1944
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 829
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1944
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Składniki
Kaszę przepłukać zimną wodą. Następnie w garnku zagotować wodę i do gotującej wody wsypać przepłukaną kaszę , gotować na półtwardo, odsączyć na sitku. Ziemniaki obrać , opłukać i pokroić w kostkę. Wywar z golonki doprowadzić do zagotowania , dołożyć odsączoną kaszę oraz pokrojone ziemniaki. Gotować aż kasza i ziemniaki będą całkowicie miękkie. Na koniec do zupy dodać kilka gałązek posiekanego lubczyku. Smacznego
Krupnik gotowy do podania.