Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w przygotowaniu i smaczny. Polecam
garnek, sitko, łyżka,
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17957
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17957
Składniki
Kaszę przepłukać zimną wodą. Następnie w garnku zagotować wodę i do gotującej wody wsypać przepłukaną kaszę , gotować na półtwardo, odsączyć na sitku. Ziemniaki obrać , opłukać i pokroić w kostkę. Wywar z golonki doprowadzić do zagotowania , dołożyć odsączoną kaszę oraz pokrojone ziemniaki. Gotować aż kasza i ziemniaki będą całkowicie miękkie. Na koniec do zupy dodać kilka gałązek posiekanego lubczyku. Smacznego
Krupnik gotowy do podania.