Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik na serduszkach z ziemniakami i kaszą - tradycyjne danie, które kiedyś często gościło w moim domu. Sprawdźcie mój bardzo prosty przepis na pyszną zupę!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37213
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9213
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37213
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9213
Składniki
Przygotowujemy serca - dokładnie je myjemy i osuszamy, odcinamy tłuszcz i pozbywamy się wszystkich skrzepów krwi. Serduszka możemy dać w całości, pokroić na pół lub w pasterki, zgodnie z własnymi upodobaniami. Ja użyłam połówek. Serca zalewamy wodą, dodajemy liście i ziele, suszoną cebulę, pietruszkę i marchew. Marchew można dodać w całości lub w pasterkach. Doprawiamy. Kiedy zacznie się gotować dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość gotujemy około 20-25 minut. Dodajemy opłukaną kaszę jęczmienną i gotujemy, aż kasza będzie miękka. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem i solą.