Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponoć najlepszy nasz krupnik ever. Tym razem z dodatkiem grzybów i mnóstwa jarzyn.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2131
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 379
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 798
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17269
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2131
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 379
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 798
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17269
Składniki
Grzyby moczymy, gotujemy, odcedzamy i kroimy w paski. Skrzydełka zalewamy zimną wodą (2 litry), doprowadzamy do wrzenia, dodajemy sól (1 łyżeczka), zmniejszamy płomień i usuwamy szumowiny. Gotujemy około 20 min bez przykrycia, po czym wyciągamy mięso na talerz i studzimy. Mięso oddzielamy od kości, usuwamy skórę. Do wywaru wsypujemy kaszę. Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach, por kroimy w piórka. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa razem z rozgniecionym czosnkiem, liśćmi i zielem, podsmażamy na maśle. Dodajemy do wywaru, razem z mięsem i gotujemy do miękkości kaszy i warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.