Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, bardzo smaczny krupnik, ugotowany na szynce wieprzowej. Jest pożywną i zdrową zupą oraz łatwą w przygotowaniu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12181
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1522
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12181
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1522
Składniki
Umyte mięso zalać zimną wodą, zagotować, zebrać szumowinę.
Po zebraniu szumowiny dodajemy kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie, sól i kaszę. Gotujemy około 40 minut.
Wyjmujemy ugotowane mięso, kroimy je w kostkę.
Pokrojone mięso wkładamy z powrotem do garnka razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, marchewką, kaszą jęczmienną, suszoną włoszczyzną, pokrojonym lubczykiem i porem.
Gotujemy jeszcze około 20 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku i kończymy gotowanie.
Zupę wlewamy do talerza i posypujemy drobno pokrojoną pietruszką i koprem. Smacznego!!!