Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, bardzo smaczny krupnik, ugotowany na szynce wieprzowej. Jest pożywną i zdrową zupą oraz łatwą w przygotowaniu.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1110
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 950
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1214
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1110
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 950
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1214
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
Składniki
Umyte mięso zalać zimną wodą, zagotować, zebrać szumowinę.
Po zebraniu szumowiny dodajemy kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie, sól i kaszę. Gotujemy około 40 minut.
Wyjmujemy ugotowane mięso, kroimy je w kostkę.
Pokrojone mięso wkładamy z powrotem do garnka razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, marchewką, kaszą jęczmienną, suszoną włoszczyzną, pokrojonym lubczykiem i porem.
Gotujemy jeszcze około 20 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku i kończymy gotowanie.
Zupę wlewamy do talerza i posypujemy drobno pokrojoną pietruszką i koprem. Smacznego!!!