Do góry

Zupy Przepis na:

Krupnik na wędzonce z mlekiem

Krupnik na wędzonce z mlekiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18910

Dodano:

Odsłon: 564

Rozgrzewający i smaczny krupniczek.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krupnik na wędzonce z mlekiem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Włoszczyznę opłukać, pokroić i razem z żeberkami włożyć do zimnej wody. Gotować przez 20 minut, następnie wsypać kaszę i gotować bardzo powoli przez godzinę(do rozklejenia się kaszy) Pod koniec gotowania, przyprawić do smaku, zalać mlekiem, zgotować, odstawić z ognia i posypać koperkiem. Podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń