Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I znów powracam do smaków dzieciństwa choć troszkę zmodyfikowanym. Przepis wpadł mi w ręce gdy przeglądałam książkę Magdy Gessler Moje Kuchenne Rewolucje.
Żołądki płuczemy, oczyszczamy i kroimy. Pęczak płuczemy w zimnej wodzie. Mięso i kaszę zalewamy zimną wodą i mlekiem. Wrzucamy grzyby, ziele angielskie, liść laurowy i sól. Całość gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.
Marchewki obieramy i kroimy w kostkę, białą część pora również kroimy w półplasterki. Dodajemy do zupy po 15 min od zagotowania.
Ziemniaki kroimy w kostkę wrzucamy po 15 min od zagotowania marchewki.
Przed końcem gotowania kiedy żołądki i kasza będą miękkie dodajemy do zupy masło i śmietanę wcześniej zahartowaną w niewielkiej ilości zupy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą kurkumy dla nadania pięknego koloru.
Podajemy ze świeżą natką pietruszki.
Zupa kalafiorowa Magdy Gessler to proste i szybkie w wykonaniu danie, które ś...
Odsłon: 2595
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 461
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 40
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 25
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 461
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 40
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 25
Składniki
Żołądki płuczemy, oczyszczamy i kroimy. Pęczak płuczemy w zimnej wodzie. Mięso i kaszę zalewamy zimną wodą i mlekiem. Wrzucamy grzyby, ziele angielskie, liść laurowy i sól. Całość gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. Marchewki obieramy i kroimy w kostkę, białą część pora również kroimy w półplasterki. Dodajemy do zupy po 15 min od zagotowania. Ziemniaki kroimy w kostkę wrzucamy po 15 min od zagotowania marchewki. Przed końcem gotowania kiedy żołądki i kasza będą miękkie dodajemy do zupy masło i śmietanę wcześniej zahartowaną w niewielkiej ilości zupy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą kurkumy dla nadania pięknego koloru. Podajemy ze świeżą natką pietruszki.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa minestrone
Zupy
Zupa pomidorowa
Zupy
Zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym
Zupy
Pomidorowa Magdy Gessler
Zupa minestrone
Minestrone to prawdziwie włoska potrawa, w której nie brakuje warzyw i aromat...
Odsłon: 6623
Zupa pomidorowa
Pyszna aromatyczna zupa na podsmażanych na maśle pomidorach
Odsłon: 120