Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to zupa która w moim domu często gości, dzisiaj ugotowana na żołądkach indyczych z kaszą gryczaną całą. Polecam
garnek, nóż, łyżka,
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15743
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1483
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15743
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1483
Składniki
Żołądki oczyścić , umyć i pokroić na połówki lub ćwiartki ,albo jak ktoś woli w paseczki. Włożyć do garnka , zalać wodą i gotować do miękkości razem z obraną i umytą włoszczyzną. Doprowadzić do zagotowania ,dodać kaszę oraz kostkę rosołową . Gotować do miękkości żołądków , dodać soli i pieprzu do smaku, a pod koniec gotowania dodać umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy wszystkie składniki będą miękkie doprawić jeszcze do smaku, można podprawić śmietaną i natką pietruszki. Smacznego