Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to zupa która w moim domu często gości, dzisiaj ugotowana na żołądkach indyczych z kaszą gryczaną całą. Polecam
garnek, nóż, łyżka,
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 356
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 246
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1384
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 356
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 246
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1384
Składniki
Żołądki oczyścić , umyć i pokroić na połówki lub ćwiartki ,albo jak ktoś woli w paseczki. Włożyć do garnka , zalać wodą i gotować do miękkości razem z obraną i umytą włoszczyzną. Doprowadzić do zagotowania ,dodać kaszę oraz kostkę rosołową . Gotować do miękkości żołądków , dodać soli i pieprzu do smaku, a pod koniec gotowania dodać umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy wszystkie składniki będą miękkie doprawić jeszcze do smaku, można podprawić śmietaną i natką pietruszki. Smacznego