Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to zupa która w moim domu często gości, dzisiaj ugotowana na żołądkach indyczych z kaszą gryczaną całą. Polecam
garnek, nóż, łyżka,
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Żołądki oczyścić , umyć i pokroić na połówki lub ćwiartki ,albo jak ktoś woli w paseczki. Włożyć do garnka , zalać wodą i gotować do miękkości razem z obraną i umytą włoszczyzną. Doprowadzić do zagotowania ,dodać kaszę oraz kostkę rosołową . Gotować do miękkości żołądków , dodać soli i pieprzu do smaku, a pod koniec gotowania dodać umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy wszystkie składniki będą miękkie doprawić jeszcze do smaku, można podprawić śmietaną i natką pietruszki. Smacznego