Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to zupa która w moim domu często gości, dzisiaj ugotowana na żołądkach indyczych z kaszą gryczaną całą. Polecam
garnek, nóż, łyżka,
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 966
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 966
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Składniki
Żołądki oczyścić , umyć i pokroić na połówki lub ćwiartki ,albo jak ktoś woli w paseczki. Włożyć do garnka , zalać wodą i gotować do miękkości razem z obraną i umytą włoszczyzną. Doprowadzić do zagotowania ,dodać kaszę oraz kostkę rosołową . Gotować do miękkości żołądków , dodać soli i pieprzu do smaku, a pod koniec gotowania dodać umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy wszystkie składniki będą miękkie doprawić jeszcze do smaku, można podprawić śmietaną i natką pietruszki. Smacznego