Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 166 Ocena: 1562
Dodano: 12.01.2021
Odsłon: 4952
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Do garnka wlewamy 2 litry wody. Kości z kurczaka umyć i wrzucić do gotujacej się wody,dodać liście laurowe i ziele angielskie.W tym czasie pokroic porę w pół księżyce ,marchewkę na 4 części, łodygę selera,na 3 części.Wkładamy do wywaru z mięsa po 20 minutach. Wywar jeśli ma szumowiny ,to zebrać sitkiem. Wszystko to gotujemy 15 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę, kaszę opukać , razem z kaszą dodać do garnka i gotować do miękości czyli około 20 minut.Doprawić solą i majerankiem oraz kucharkiem.
I oto gotowa zupa krupnik ,która smakuje jak za dawnych dziecinnych lat.
Jak tylko nagram filmik to wstawię linka.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 4 dni temuZgłoś do usunięcia
SUper pomysł pyszotka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz