Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam taki krupnik na chłodniejszy jesienny dzień. Taka zupa jest sycąca i bardzo smaczna. Pachnie leśnymi grzybami.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 814
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1934
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 432
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 814
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1934
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 432
Składniki
Uda kurczaka oczyścić, umyć i włożyć do garnka. Nalać 2-2,5 litra wody. Dodać listek laurowy, ziele angielskie i 1/2 łyżeczki soli. Gotować do miękkości mięsa. Mięso wyjąć na półmisek. Wyjąć też ziele i listek. Do wywaru dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę, selera, ziemniaki oraz wypłukaną na sicie kaszę jęczmienną. Gotować na wolnym ogniu ok. 10 min i następnie dodać oczyszczone, umyte, pokrojone na mniejsze kawałki grzyby. Jeśli jest taka potrzeba dodać wrzątku. Gotować na wolnym ogniu ok. 20 min. W międzyczasie dodać mięso obrane z kości i skóry, pokrojone na małe kawałki. Na koniec dodać szklankę zahartowanego mleka, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Zupę podawać gorącą oprószoną natką pietruszki. Smacznego.