Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita i lekka zupa z warzywami, kurczakiem i kaszką krakowską.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 21
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1614
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 223
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 371
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 411
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 21
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1614
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 223
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 371
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 411
Składniki
Kurczaka opłukać. Włożyć do garnka, zalać wodą. Lekko posolić, dodać listek laurowy i ziele angielskie, ugotować do miękkości, wyjąć, ostudzić.
Por drobno pokroić, marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obrane ziemniaki pokroić w kosteczkę. Przygotowane warzywa włożyć do wywaru z kurczaka, wsypać opłukaną kaszę.
Gotować około 30 minut. Na koniec dodać drobno pokrojone obrane z kości mięso, dosypać zieleninę.