Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita i lekka zupa z warzywami, kurczakiem i kaszką krakowską.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 443
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9013
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13437
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2702
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 443
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9013
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13437
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2702
Składniki
Kurczaka opłukać. Włożyć do garnka, zalać wodą. Lekko posolić, dodać listek laurowy i ziele angielskie, ugotować do miękkości, wyjąć, ostudzić.
Por drobno pokroić, marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obrane ziemniaki pokroić w kosteczkę. Przygotowane warzywa włożyć do wywaru z kurczaka, wsypać opłukaną kaszę.
Gotować około 30 minut. Na koniec dodać drobno pokrojone obrane z kości mięso, dosypać zieleninę.