Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita i lekka zupa z warzywami, kurczakiem i kaszką krakowską.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34975
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18224
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34975
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18224
Składniki
Kurczaka opłukać. Włożyć do garnka, zalać wodą. Lekko posolić, dodać listek laurowy i ziele angielskie, ugotować do miękkości, wyjąć, ostudzić.
Por drobno pokroić, marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obrane ziemniaki pokroić w kosteczkę. Przygotowane warzywa włożyć do wywaru z kurczaka, wsypać opłukaną kaszę.
Gotować około 30 minut. Na koniec dodać drobno pokrojone obrane z kości mięso, dosypać zieleninę.