Do góry

Zupy Przepis na:

Krupnik z kaszki krakowskiej

Krupnik z kaszki krakowskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22281

Dodano:

Odsłon: 3163

Wyśmienita i lekka zupa z warzywami, kurczakiem i kaszką krakowską.

Składniki

  • kurczak, 1/2 sztuki
  • BIAŁA CZĘŚĆ PORA
  • marchewka, 1 sztuka
  • ziemniaki, 40 dag
  • kaszka krakowska, 3/4 szklanki
  • Posiekana natka pietruszki, 1 łyżka
  • posiekany koperek, 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
1-2 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Krupnik z kaszki krakowskiej

Przygotowanie

  1. Kurczaka opłukać. Włożyć do garnka, zalać wodą. Lekko posolić, dodać listek laurowy i ziele angielskie, ugotować do miękkości, wyjąć, ostudzić.

  2. Por drobno pokroić, marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obrane ziemniaki pokroić w kosteczkę. Przygotowane warzywa włożyć do wywaru z kurczaka, wsypać opłukaną kaszę.

  3. Gotować około 30 minut. Na koniec dodać drobno pokrojone obrane z kości mięso, dosypać zieleninę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń