Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita i lekka zupa z warzywami, kurczakiem i kaszką krakowską.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1220
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11180
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4033
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1394
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1220
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11180
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4033
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1394
Składniki
Kurczaka opłukać. Włożyć do garnka, zalać wodą. Lekko posolić, dodać listek laurowy i ziele angielskie, ugotować do miękkości, wyjąć, ostudzić.
Por drobno pokroić, marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obrane ziemniaki pokroić w kosteczkę. Przygotowane warzywa włożyć do wywaru z kurczaka, wsypać opłukaną kaszę.
Gotować około 30 minut. Na koniec dodać drobno pokrojone obrane z kości mięso, dosypać zieleninę.