Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik w "innej" odsłonie. Ogórki nadają zupie bardziej wyrazistego smaku.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 256
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 256
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Składniki
Grzyby namocz dzień wcześniej. Wodę zagotuj (3 litry). Mięso pokrój w kostkę, posyp solą i pieprzem. Podsmaż na patelni. Gdy ładnie się zrumieni przełóż do garnka. Dodaj grzyby, liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj przez pół godziny pod przykryciem. Dodaj przepłukaną pod bieżącą wodą kaszę. Po 10 minutach dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Ogórki pokrój w półplasterki. Dodaj je po 10 minutach po tym jak dodałaś ziemniaki. Zupę gotuj jeszcze przez 5 minut. Zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.