Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik w "innej" odsłonie. Ogórki nadają zupie bardziej wyrazistego smaku.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 495
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 149
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 268
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 157
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3867
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 495
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 149
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 268
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 157
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3867
Składniki
Grzyby namocz dzień wcześniej. Wodę zagotuj (3 litry). Mięso pokrój w kostkę, posyp solą i pieprzem. Podsmaż na patelni. Gdy ładnie się zrumieni przełóż do garnka. Dodaj grzyby, liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj przez pół godziny pod przykryciem. Dodaj przepłukaną pod bieżącą wodą kaszę. Po 10 minutach dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Ogórki pokrój w półplasterki. Dodaj je po 10 minutach po tym jak dodałaś ziemniaki. Zupę gotuj jeszcze przez 5 minut. Zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.