Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj świetna propozycja dla miłośników kaszy. Zapraszam na bardzo pożywny krupnik, chociaż u mnie w domu nazywamy go zupą z kaszy, bo inaczej mój starszy Synek go nie przełknie. :) Zupę przygotowałam na korpusie z królika dzięki czemu stała się jeszcze bardziej delikatny. Z powodzeniem można przygotować więcej na kilka dni. :)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 314
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 735
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 314
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 735
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Składniki
Korpus i żeberka z królika dokładnie myjemy, następnie wkładamy do dużego garnka (ja użyłam szybkowara), dodajemy ziele angielskie i liście laurowe, doprawiamy solą i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. W między czasie obieram marchewki i pietruszki, myję, a następnie ścieram na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieram i drobno siekam. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Miękkie mięso wyławiam z wody, zbieram szumowiny. Dodaję startą marchewkę, pietruszkę, cebulkę i zagotowujemy. Następnie dodajemy kaszę, doprawiamy solą i gotujemy na małym ogniu około godzinę. W osobnym garnku gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Gdy są miękkie dodajemy do zupy (wodę również warto dolać). Gdy warzywa są miękkie wyłączamy, dodajemy posiekaną pietruszkę i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pokrojonym mięsem z królika.
Smacznego!
:)