Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj świetna propozycja dla miłośników kaszy. Zapraszam na bardzo pożywny krupnik, chociaż u mnie w domu nazywamy go zupą z kaszy, bo inaczej mój starszy Synek go nie przełknie. :) Zupę przygotowałam na korpusie z królika dzięki czemu stała się jeszcze bardziej delikatny. Z powodzeniem można przygotować więcej na kilka dni. :)
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 274
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21599
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 274
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21599
Składniki
Korpus i żeberka z królika dokładnie myjemy, następnie wkładamy do dużego garnka (ja użyłam szybkowara), dodajemy ziele angielskie i liście laurowe, doprawiamy solą i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. W między czasie obieram marchewki i pietruszki, myję, a następnie ścieram na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieram i drobno siekam. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Miękkie mięso wyławiam z wody, zbieram szumowiny. Dodaję startą marchewkę, pietruszkę, cebulkę i zagotowujemy. Następnie dodajemy kaszę, doprawiamy solą i gotujemy na małym ogniu około godzinę. W osobnym garnku gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Gdy są miękkie dodajemy do zupy (wodę również warto dolać). Gdy warzywa są miękkie wyłączamy, dodajemy posiekaną pietruszkę i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pokrojonym mięsem z królika.
Smacznego!
:)