Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krupnik, wzbogacony delikatnym kurczakiem
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 663
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3187
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 842
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 663
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3187
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 842
Składniki
Warzywa obrać ze skórki, umyć i osuszyć. Marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę, selera, pietruszkę i cebulę pozostawić w całości. Warzywa zalać 1,5 l wody. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, zagotować. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, odciąć niepotrzebne części i pokroić w kostkę. Wrzucić do gotujących się warzyw. Gotować ok. 30-40 min. Gdy kawałki kurczaka oraz warzywa będą miękkie wrzucić opłukany pod bieżącą wodą pęczak. Gotować do momentu aż pęczak będzie miękki. Przyprawić pieprzem oraz solą. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Dodać do zupy.