Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krupnik, wzbogacony delikatnym kurczakiem
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6074
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9081
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8530
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5872
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6074
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9081
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8530
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5872
Składniki
Warzywa obrać ze skórki, umyć i osuszyć. Marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę, selera, pietruszkę i cebulę pozostawić w całości. Warzywa zalać 1,5 l wody. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, zagotować. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, odciąć niepotrzebne części i pokroić w kostkę. Wrzucić do gotujących się warzyw. Gotować ok. 30-40 min. Gdy kawałki kurczaka oraz warzywa będą miękkie wrzucić opłukany pod bieżącą wodą pęczak. Gotować do momentu aż pęczak będzie miękki. Przyprawić pieprzem oraz solą. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Dodać do zupy.