Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krupnik, wzbogacony delikatnym kurczakiem
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 127
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 137
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 123
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 127
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 137
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 123
Składniki
Warzywa obrać ze skórki, umyć i osuszyć. Marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę, selera, pietruszkę i cebulę pozostawić w całości. Warzywa zalać 1,5 l wody. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, zagotować. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, odciąć niepotrzebne części i pokroić w kostkę. Wrzucić do gotujących się warzyw. Gotować ok. 30-40 min. Gdy kawałki kurczaka oraz warzywa będą miękkie wrzucić opłukany pod bieżącą wodą pęczak. Gotować do momentu aż pęczak będzie miękki. Przyprawić pieprzem oraz solą. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Dodać do zupy.