Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna, lecz równie smaczna propozycja na krupnik. Smaczne połączenie leśnych grzybów z mięsnym wywarem.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22250
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 103
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 126
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 272
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22250
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 103
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 126
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 272
Składniki
Grzyby zalewamy wrzątkiem, moczymy. Mięso myjemy i razem z obranymi marchewkami, zalewamy 1 l bulionu. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy pół godziny. W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, grzyby odsączamy, kroimy w paski. Mięso wraz z marchewkami, wyjmujemy z garnka i studzimy. Mięsny wywar przecedzamy przez gazę. Dodajemy do niego pokrojone w kostkę mięso, marchewki w talarki, ziemniaki, grzyby i opłukaną kaszę. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę siekamy, szklimy na maśle, dodajemy do zupy. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.