Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna, lecz równie smaczna propozycja na krupnik. Smaczne połączenie leśnych grzybów z mięsnym wywarem.
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91015
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38127
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 277
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91015
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38127
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 277
Składniki
Grzyby zalewamy wrzątkiem, moczymy. Mięso myjemy i razem z obranymi marchewkami, zalewamy 1 l bulionu. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy pół godziny. W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, grzyby odsączamy, kroimy w paski. Mięso wraz z marchewkami, wyjmujemy z garnka i studzimy. Mięsny wywar przecedzamy przez gazę. Dodajemy do niego pokrojone w kostkę mięso, marchewki w talarki, ziemniaki, grzyby i opłukaną kaszę. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę siekamy, szklimy na maśle, dodajemy do zupy. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.