Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna, lecz równie smaczna propozycja na krupnik. Smaczne połączenie leśnych grzybów z mięsnym wywarem.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9226
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2582
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1186
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 222
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9226
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2582
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1186
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 222
Składniki
Grzyby zalewamy wrzątkiem, moczymy. Mięso myjemy i razem z obranymi marchewkami, zalewamy 1 l bulionu. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy pół godziny. W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, grzyby odsączamy, kroimy w paski. Mięso wraz z marchewkami, wyjmujemy z garnka i studzimy. Mięsny wywar przecedzamy przez gazę. Dodajemy do niego pokrojone w kostkę mięso, marchewki w talarki, ziemniaki, grzyby i opłukaną kaszę. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę siekamy, szklimy na maśle, dodajemy do zupy. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.