Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna, lecz równie smaczna propozycja na krupnik. Smaczne połączenie leśnych grzybów z mięsnym wywarem.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2911
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 978
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1106
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 274
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2840
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2911
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 978
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1106
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 274
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2840
Składniki
Grzyby zalewamy wrzątkiem, moczymy. Mięso myjemy i razem z obranymi marchewkami, zalewamy 1 l bulionu. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy pół godziny. W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, grzyby odsączamy, kroimy w paski. Mięso wraz z marchewkami, wyjmujemy z garnka i studzimy. Mięsny wywar przecedzamy przez gazę. Dodajemy do niego pokrojone w kostkę mięso, marchewki w talarki, ziemniaki, grzyby i opłukaną kaszę. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę siekamy, szklimy na maśle, dodajemy do zupy. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.