Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna polska zupa.
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 1971
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 292
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 246
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 1971
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 292
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 246
Składniki
Kaszę jęczmienną opłukałem, zalałem wodą (pół szklanki), odstawiłem. Umyte udka włożyłem do garnka, zalałem wodą. Dodałem pokrojone: w talarki marchewkę, pietruszkę w słupki, na kawałki seler, por w całości, listek laurowy, ziele angielskie oraz posiekany czosnek. Gotowałem 20 minut. Dodałem następnie obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kaszę wraz z wodą, w którą była zalana. Gotowałem pół godziny. Wyjąłem udka, oddzieliłem mięso od kości, zdjąłem skórę, pokroiłem, wrzuciłem do zupy, dodałem połowę majeranku, gotowałem 10 minut, doprawiłem solą i pieprzem. Zupę podałem posypaną majerankiem.