Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś stwierdziłam nie gotuję bo mnie serce trochę kuje, lecz cóż zrobić za oknem plucha i głodne są nasze brzucha.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9558
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20824
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9558
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20824
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte serduszka (ja miałam mrożone) oraz dobrze wypłukaną kaszę pęczak i marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości kaszy i serduszek.
Gdy wszystko jest już dość miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz liść selera pokrojony, gotować do miękkości ziemniaków.
Jak ziemniaki są już miękkie doprawić do smaku, vegeta domowa lub sól dodać natkę pietruszki
i zagotować.
Polecam zupka wyszła przepyszna.