Do góry

Zupy Przepis na:

Krupnik z pęczakiem.

Krupnik z pęczakiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 292 Ocena: 1333

Dodano:

Odsłon: 143

Dziś stwierdziłam nie gotuję bo mnie serce trochę kuje, lecz cóż zrobić za oknem plucha i głodne są nasze brzucha.

Składniki

  • 0,5 kilograma serduszek,
  • 1 średnia marchew,
  • 6-8 ziemniaków (w zależności od gęstości zupy),
  • 0,5 szklanki kaszy pęczak,
  • szczypta liści lubczyk - magii,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 3 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 łyżka liści selera.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte serduszka (ja miałam mrożone) oraz dobrze wypłukaną kaszę pęczak i marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości kaszy i serduszek.

  2. Gdy wszystko jest już dość miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz liść selera pokrojony, gotować do miękkości ziemniaków.

  3. Jak ziemniaki są już miękkie doprawić do smaku, vegeta domowa lub sól dodać natkę pietruszki

  4. i zagotować.

  5. Polecam zupka wyszła przepyszna.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń