Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dodatek do ziemniaków, kaszy, klusek
Odsłon: 115
Pyszny, orzeźwiający , kwaskowy kompot. Ponieważ sezon na agrest i maliny rac...
Odsłon: 45
dodatek do ziemniaków, kaszy, klusek
Odsłon: 115
Pyszny, orzeźwiający , kwaskowy kompot. Ponieważ sezon na agrest i maliny rac...
Odsłon: 45
Składniki
Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę. Marchew obrać,umyć i pokroić w plasterki. Pora pokroić w półplasterki. Do gotującego się wywaru dodać wypłukaną kaszę jęczmienną oraz ziemniaki,marchew i por a następnie gotować. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju a następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki.Podsmażać razem aż pieczarki puszczą sok. Kiedy kasza i warzywa są już miękkie dodać pieczarki z cebulą,doprawić solą,pieprzem,podgotować jeszcze chwilę i podawać zupę posypaną koperkiem.Smacznego:)