Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny, pożywny krupnik z suszonymi grzybami i dużą ilością zieleniny, doskonale zaspokoi głód i będzie pysznym daniem dla całej rodziny. Talerz tej aromatycznej, gorącej zupy znakomicie rozgrzewa w zimowe mroźne dni.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10255
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2082
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 77
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10255
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2082
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 77
Składniki
Godzinę przed przygotowaniem zupy, opłukane suszone grzyby moczymy w niewielkiej ilości letniej wody. Obrane z łupin i umyte ziemniaki kroimy w niewielką kostkę.
Do garnka przekładamy opłukane udko z kurczaka, dodajemy obraną marchewkę i pietruszkę, kawałek selera oraz pora i całość zalewamy 2 litrami wody. Do gorącego wywaru wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, opłukaną kaszę i wlewamy wodę z grzybami, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym i gotujemy około 25 minut. Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy. Gorącą zupę wlewamy na talerze i posypujemy sporą ilością zieleniny.