Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś tak podany krupnik , moja babcia tak go podawała . Tradycyjny krupnik z kaszą a do tego tłuczone ziemniaki polane przesmażoną cebulką , podawała razem na talerzu lub osobno na oddzielnych talerzach. Pyszna , pożywna i sycąca zupa.Polecam.
Składniki
Skrzydełka opłukaj , włóż do garnka zalej wodą i zagotuj , zbierz szumowiny. Dodaj obrane , opłukane warzywa i przyprawy . Kaszę opłukaj dodaj do zupy , dopraw solą i pieprzem , gotuj około 30 minut.
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie . Odcedź i utłuc. Cebule obierz pokrój w paski i podsmaż na rumiano na oleju .
Krupnik podaj z ugotowanymi , utłuczonymi ziemniakami polane cebulką. Możesz serwować na jednym talerzu lub osobno. Pyszna sycąca i pożywna zupa . Polecam.