Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po dobrej zabawie sylwestrowej trzeba zregenerować organizm. Pomoże w tym lekka, kwaśna zupa.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 119
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1814
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14452
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19536
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 119
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1814
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14452
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19536
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać pokrojony w drobną kostkę czosnek. Dodać mielone mięso z indyka. Smażyć, mieszać aż mięso straci surowość. Dodać ok 2 litry wody, kulki ziela angielskiego i listek laurowy. Gotować na wolnym ogniu. Dodać przepłukaną kaszę pęczak i ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować ok 15 min. Dodać obrane i starte na tarce, na grubych oczkach pietruszki i selera. Gotować na wolnym ogniu ok 15 min. Teraz kolej na ogórki starte na tarce, na grubych oczkach i sos spod ogórków. Gotować jeszcze kilka minut. Dodać świeżo mielony czarny pieprz, sól do smaki i koperek. Smacznego. Na zdrowie.