Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to wersja kwaśnicy po mojemu: na wieprzowinie z dodatkiem koncentratu pomidorowego a zamiast grzybów suszonych jest bulion grzybowy. Pomimo tego, że to "podróbka" zapraszam do spróbowania:)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22334
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13751
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4312
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43261
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 527
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 449
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22334
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13751
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4312
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43261
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 527
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 449
Składniki
Boczek kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy. W dużym garnku /w którym będziemy przygotowywać kwaśnicę/ rozgrzewamy olej, wrzucamy boczek a gdy się wytopi trochę tłuszczu dodajemy czosnek i cebulę. Gdy cebula stanie się szklista dodajemy pokrojoną, odciśniętą z soku /sok zachowujemy/ kapustę kiszoną. Dodajemy też pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koncentrat pomidorowy, wlewamy 200 ml /niecałą szklankę/ wody i całość gotujemy na małym ogniu ok. 30 min.Dodajemy także wędzone żeberka podzielone na kawałki z jedną kostką. W drugim garnku zagotowujemy bulion grzybowy, wrzucamy obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. a następnie całość przelewamy do rondla z kapustą. Mieszamy i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku kminkiem, sokiem z kiszonej kapusty i ewentualnie solą. Gotujemy na małym ogniu do czasu aż ziemniaki i kapusta będą miękkie. Przed podaniem żeberka wyjmujemy, oddzielamy mięso od kości i mięso dodajemy ponownie do garnka. Mieszamy, zagotowujemy i podajemy.