Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
skarbnica zdrowia, bogactwo witamin A,B,C,E,K, zawiera też magnez, fosfor, wapń, i potas. Doskonale rozgrzewa, wzmacnia odporność. Zachwyca aromatem wędzonki, cudownie kwaśna i sycąca.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1027
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1066
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2117
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1027
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1066
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2117
Składniki
Surowe żeberka opłukać i pokroić na kawałki. W rondlu zagotować wodę z zielem angielskim i żeberkami surowymi. Gotować na małym ogniu 45 min. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni i dodać do wywaru. Wędzone żeberka pokroić w paski i dodać do zupy. Czosnek obrać z łusek i przecisnąć przez wyciskarkę do zupy. Po ok. 30 min. dodać drobno pokrojone ziemniaki. Gotować ok. 20 min. Doprawić majerankiem, kminkiem, liśćmi laurowymi. Posolić i chwilę gotować. Dodać kiszoną kapustę i sok z kapusty. Gotować do miękkości mięsa i kapusty ok 30 min.