Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
skarbnica zdrowia, bogactwo witamin A,B,C,E,K, zawiera też magnez, fosfor, wapń, i potas. Doskonale rozgrzewa, wzmacnia odporność. Zachwyca aromatem wędzonki, cudownie kwaśna i sycąca.
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 102
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 349
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 112
Propozycja na dodatek do obiadu. Szczególnie polecam do smażonego mięsa. Wówc...
Odsłon: 131
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 102
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 349
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 112
Propozycja na dodatek do obiadu. Szczególnie polecam do smażonego mięsa. Wówc...
Odsłon: 131
Składniki
Surowe żeberka opłukać i pokroić na kawałki. W rondlu zagotować wodę z zielem angielskim i żeberkami surowymi. Gotować na małym ogniu 45 min. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni i dodać do wywaru. Wędzone żeberka pokroić w paski i dodać do zupy. Czosnek obrać z łusek i przecisnąć przez wyciskarkę do zupy. Po ok. 30 min. dodać drobno pokrojone ziemniaki. Gotować ok. 20 min. Doprawić majerankiem, kminkiem, liśćmi laurowymi. Posolić i chwilę gotować. Dodać kiszoną kapustę i sok z kapusty. Gotować do miękkości mięsa i kapusty ok 30 min.