Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kiszona kapusta smakuje rewelacyjnie i jest wyjątkowo delikatna!
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 64
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17766
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 379
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 4934
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2655
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 64
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17766
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 379
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 4934
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2655
Składniki
Zupa powinna się w sumie gotować ponad godzinę. Najpierw do zimnej wody dodałam wędzone kości, liście i ziele. Od zagotowania liczyłam czas. Po pół godzinie dodałam obrane i pokrojone ziemniaki i obrane i starte warzywa, cebulę pokroiłam w kostkę. Młoda kiszona kapusta nie wymaga podgotowania. Dodałam ją w sumie po godzinie czasu od zagotowania, razem ze startymi na tarce pomidorami- wtedy skórka zostaje. Wcześniej wyjęłam kości i je obrałam z mięsa, mięso dodałam z powrotem do zupy. Dodałam też kminek i przetarty majeranek i całość dla przemieszania smaków jeszcze gotowałam pięć minut. Teraz można poczekać, aż kwasek z kapusty przejdzie i można później zupę dosolić, a gdy jest zbyt kwaśna dodać łyżeczkę cukru. Po wyłączeniu ognia dodałam dla koloru i na trawienie koperek.
Smak kwaśnicy ma młodej kiszonej kapuście jest wprost obłędny! Smacznego :)