Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3033
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 632
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3033
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 632
Składniki
Żeberka pokroić na kawałki, włożyć do garnka, dodać pokrojone w kostkę jarzyny, liście laurowe i ziele angielskie, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Kapustę kiszoną włożyć do osobnego garnka, podlać wodą i gotować. Kiedy kapusta będzie miękka, odlać wodę (żeby kwaśnica nie była za kwaśna), a kapustę dodać do żeberek, wymieszać. W osobnym garnku ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę. Na patelni zrobić z masła i mąki jasną zasmażkę, rozprowadzić odrobiną przestudzonej wody spod ziemniaków i wlać do garnka z żeberkami. Całość zagotować, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Kwaśnicę podawać z odcedzonymi ziemniakami. Ja gotowałam żeberka i warzywa razem, a kapustę kiszoną oddzielnie. Wodę spod kapusty wylałam i zalałam ją rosołem i żeberkami i dalej gotowałam jak w przepisie. Żeby nie było za kwaśno!