Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-10-2017
Moje serce podbiła Tradycyjna Kwaśnica! Nie można jej porównać do kapuśniaku - to zupełnie inna bajka! ;) Kwaśnica jest syta, smaczna i rozgrzewająca.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6225
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6225
Składniki
Mięso wkładamy razem z kapustą do garnka, dodajemy posiekaną cebulę, pokrojoną w talarki marchewkę oraz przyprawy. Jeśli mamy - dolewamy sok z kapusty. Całość zalewamy wodą tak aby całość była przykryta (mniej więcej powinno być to 2l). Gotujemy pod przykryciem około godzinę, aż mięso i kapusta będą miękkie.
W międzyczasie obieramy ziemniaki, kroimy na mniejsze części i gotujemy je w osolonej wodzie do czasu aż będą miękkie.
Po godzinie wyciągamy z zupy mięso i oddzielamy je od kości. Dorzucamy z powrotem do garnka razem z ziemniakami. Doprawiamy zupę rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem. Mieszamy całość.
Wykładamy zupę na talerze, posypujemy zieleniną. Jemy z chlebem. Danie wystarcza za pełne danie obiadowe.