Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 3335
Dodano: 11.05.2008
Odsłon: 42135
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
W dużym garnku /patelni/ rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka.Kiedy się zeszkli dodajemy kiłbasę i marchewkę pokrojona w plasterki , następnie /gdy się przesmażą/ paprykę i cukinię /jeśli jest młoda nie obieramy ze skórki i kroimy w kostkę/. Po krótkiej chwili podlewamy woda /ok. 1 szklanki/ i dusimy pod przykryciem jakieś 15 minut. Dodajemy liść laurowy, zielę andielskie, zmiażdżony czosnek, paprykę słodką i majeranek. Dusimy nadal jakieś 5 minut. Gdy warzywa już są miękkie dodajemy starte na tarce, obrane ze skórki jabłko i pokrojone w kostkę pomidory. Na koniec dolewamy ocet winny i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gdy wszystko sie zagotuje danie jest gotowe do spożycia.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

renka 09 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Wyszło bardzo pyszne,tylko bez czosnku (mąż nie lubi )***17 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 09 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Brzmi pysznie,mam większość składników - resztę jadę dokupić ;)17 Kto głosował? | Odpowiedz

kibi87 23 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
dzisiaj zrobię twój przepis, smakowicie się zapowiada!!!:)17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ivona 10 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
......to musi być przepyszne.....nie znałam przepisu z jabłkiem,musi super smakować....dzięki ...:)17 Kto głosował? | Odpowiedz

helcia 04 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
Pyśniutkie....W zeszłym roku robiłam takie leczo bez kiełbasy i jabłka do słoiczka na zime(pasteryzowane)w zimie świetnie zdaje egzamin!17 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 12 września 2008Zgłoś do usunięcia
a gdzie pomidory ? toz to podstawa1 Kto głosował? | Odpowiedz

sewar 27 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
ewentualnie zamiast kiełbasy parówki wkrojone też są dobre i koniecznie pieczarki dorzucić w kostkę pokrojone1 Kto głosował? | Odpowiedz

dzikoo 12 maja 2008Zgłoś do usunięcia
Ojej! Leczo! Jak ja lubie leczo!17 Kto głosował? | Odpowiedz