Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 620
Dodano: 24.01.2010
Odsłon: 29237
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Cebule kroimy na czastki podsmazamy na oleju. Kielbase kroimy w polkrazki i dorzucamy do cebuli.
Nastepnie oczyszczamy papryke kroimy w czastki dodajemy do reszty, podsmazamy.
Papryczke chilli oczyszczamy z nasionek i siekamy, dodajemy do reszty
Cukinie myjemy i kroimy w polkrazki, wrzucamy do garnka. Zalewamy pomidorami w puszki, winem, dodajemy kostke bulionu i przyprawy.
Dusimy na malym ogniu nie dluzej niz 30 min aby cukinia sie nie rozpadla. Podlewamy woda jesli za duzo jej odparuje. Podajemy z pieczywem. Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Afrulu 26 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Robię podobnie,ale bez kiełbasy i podaję z ryżem.5 Kto głosował? | Odpowiedz

Gutka 25 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
ta wersja leczo przypomniała mi zupę jakby gulaszową która kiedys gotowałam na wołowinie i właśnie winie tylko chyba czerwonym ...musze odszukać ten przepis może go gdzieś jeszcze mam....0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 25 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetyczna ta ekspresowa wersja.5 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 24 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Robię podobne leczo, ale z białym winem nie próbowałam. Ciekawy pomysł, pozdrawiam.5 Kto głosował? | Odpowiedz