Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z warzywami z dodatkiem wędliny jest sycące i bardzo smaczne. Warto go przygotować w chłodne, jesienne dni.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić i zeszklić na rozgrzanej oliwie, wsypać pokrojoną w kostkę paprykę bez nasion, podsmażyć.
Obraną dynię bez miąższu z pestkami i cukinię razem ze skórką pokroić w kostkę.
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w pół krążki, podsmażyć na patelni.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Do papryki z cebulą wsypać pokrojoną cukinię i pół miękkie ziemniaki, wlać odrobinę wody z rozpuszczoną kostką rosołową, gotować około 10 minut.
Następnie dodać kiełbasę, dynię i pomidory, gotować do miękkości warzyw.
Połączyć z ketchupem i koncentratem pomidorowym, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, zagotować.